Chemický věk lidstva

22.11.2012 15:29

Chemický věk lidstva: chlapci se začínají měnit na dívky

13.11.2012

 
V současné době jsme svědky urychlené puberty u mladých dívek, alarmujícího nárůstu mužů s extrémně nízkým počtem spermií a transpohlavní fenomén se šíří alarmujícím tempem.
Případy urychlené puberty mladých dívek a fenomén „přeměny pohlaví“ se objevují stále častěji.

 

V současné době jsme svědky urychlené puberty u mladých dívek, alarmujícího nárůstu mužů s extrémně nízkým počtem spermií a transpohlavní fenomén se šíří alarmujícím tempem. Endokrinologové zjistili, že endokrinní disruptor nacházející se v člověkem vyrobených běžných chemikáliích, jako DES, dioxin, PCB, DDT, změkčovadla a mnoho dalších chemikálií, které denně používáme, je za tento neobvyklý fenomén zodpovědný. Endokrinní disruptory se usadí ve vašich tukových tkáních a nemohou být z těla vyloučeny, protože nejsou rozpustné ve vodě, a hromadí se po celý život.

 

Endokrinní disruptor narušuje endokrinní žlázy, které uvolňují hormony do krevního řečiště, aby tam řídily různé orgány těla. K endokrinním žlázám patří hypofýza, štítná žláza, nadledvinky, brzlík, slinivka, vaječníky, a varlata. Vyvíjející plody a děti jsou na endokrinní disruptor náchylnější.

 

V 50. a 60. letech doktoři předepisovali syntetický estrogen, zvaný dietylstilbestrol (DES), těhotným ženám, aby zabránili potratům, kdy bylo později zjištěno, že potracené plody obsahovaly endokrinní disruptory. Tímto lékem bylo postiženo asi pět milionů žen. Byly hlášeny potraty, spontánní potraty, předčasná narození, vrozené vady dělohy, vaječníků, defekty imunitního systému, nesestoupená varlata, špatně vytvořené spermie u chlapců, chronické deprese a další psychiatrické poruchy. Používání estrogenu způsobilo u některých žen rakovinu prsu.

 

Studie provedená v Potomac River v r. 2000 zjistila, že 80% chycených rybích samců byla feminizována, a jejich sexuální orgány nevytvářely spermie. Vědci měli podezření, že znečištění v řece s tím musí nějak souviset. Vědci dokázali, že velký únik pesticidů do jezera Apopka na Floridě byl zodpovědný za klesající populaci aligátorů. Šetření zjistilo endokrinní disruptor v těle a vajíčkách aligátorů. K podobnému úniku došlo také v oblasti Velkých jezer, ale tentokrát šlo o polychlorované bifenyly (PCB). Ptáci živící se rybami v této oblasti měli podobné dysfunkce. Lidé, kteří jedli ryby z tohoto jezera, měli problémy se štítnou žlázou. Potomci matky pojídající ryby v této oblasti vážili při porodu méně, měli menší hlavu a při testech nižší IQ.

 

Plastové láhve běžně používané pro ukládání vody a nápojů obsahovaly látky známé jako ftaláty, které jsou považovány za silné endokrinní disruptory. Tyto chemikálie se mohou vylouhovat do nápojů, obzvláště když je láhev vystavena teplu, nebo když je nápoj kyselý. Viinclozolin, fungicid používaný na ovoce, blokuje testosteronové signály u samců. Zvířata vystavená bisfenolu-A a dalším ftalátům se stala hyper rozrušenými. Tento endokrinní disruptor může nevratně retardovat vývoj mozku.

 

Protože vláda tuto oblast chemie a výrobců příliš nekontroluje, držme se jednoduchých opatření, abychom zachránili naši příští generaci:

  • Vzdělávejte sebe, svoji rodinu a přátelé o endokrinních disruptorech.
  • Používejte organické pesticidy a hnojiva.
  • Nedávejte malým dětem věci nebo hračky z měkkých plastů.
  • Kupujte organické (bio) jídlo, kdykoliv je to možné.
  • Neskladujte tučné potraviny nebo vody v plastových nádobách. Používejte skleněné produkty kdykoliv je to možné.
  • U mužů, kteří potřebují hormonální substituční terapii, je lepší používat přírodní estrogenové náhražky.

Zdroj: www.celostnimedicina.cz