úvahy a zamyšlení

16.11.2014 22:42

Mysli na pokrok a ne na dokonalost

Každý cíl vyžaduje čas, trpělivost a postupné vytrvalé úsilí, zvláště, je-li Váš cíl velký. Vyžaduje hlavně správné a funkční Informace.

Myšlenka, že zhubnutí může být okamžité, ohromující a tímto způsobem trvalé je přinejmenším zavádějící. Už když začínáte s nějakým rychlým zázračným řešením si nemůžete být jisti, jak dlouho to bude trvat, jestli ještě více něco nepokazíme a jak to opět vydržíte,  a Vy máte z minulých zkušeností strach, že neuspějete, že budete mít hlad a zase selžete…..

Všichni s problémem udržení a znovuzískání štíhlé postavy tuší ve skrytu duše, že něco je špatně. Nerozumí tomu, proč mají ty neudržitelné chutě, proč si nemohou poručit „nežrat a cvičit“ –  jak jim celý okolní svět shovívavě (a někdy i přezíravě i opovržlivě) radí.

Naše tělo je moudré a myslí to s námi jenom dobře. Všechno, co se v našem těle děje, je snaha o rovnováhu – homeostázi. To jenom my sami jsme zapomněli poslouchat jeho signály i zoufalé volání o změny.

Proces zeštíhlení nenastane přes noc.

Někomu se daří viditelně rychleji, někdo potřebuje mnohem více  času k obnovení žádoucí formy svého těla.

Ale každá cesta začíná prvním krokem. Nevykročíte-li správným směrem, svůj cíl nenajdete a budete se stále vracet na startovní čáru.  Chudší o zbytečně promarněný  čas,  chudší o další naději a sebedůvěru, a ta hora,  kterou chcete pokořit,  se bude zdát stále větší a vyšší a nedostupnější.

Zjistíte, že když se vydáte cestou mírných, ale správných posunů, začínají se dít obrovské změny uvnitř Vašeho těla.  Zvnějšku to nemusí být zpočátku tak viditelné, ale Vy měníte své tělo v mnoha oblastech – metabolické, hormonální, na úrovni orgánů a nezanedbatelná je obnovená psychická rovnováha i fyzická zdatnost….

 

  • Tělo se rozhodne, že chce být tlusté kdykoliv vyhodnotí, že je to důležité pro jeho přežití a bezpečí.
  • Tělo nechápe dnešní svět, je naprogramováno na ochranu před hrozbami pravěkého světa – hladomorem, mrazem a sežráním.
  • Když se snažíme vůlí násilně tyto programy měnit, porušujeme vlastně přírodní zákony.  – Tělo vždy vyhraje!.

Naše tělo nerozlišuje ohrožení fyzické, emoční nebo psychické:

Ohrozíme-li naše tělo hladem a strádáním, zimou a ochlazením (např. vztahů) začne nás tělo chránit vytvářením zásob nebo izolace.

 

Abychom zhubli , resp zeštíhleli, je potřeba zrušit naše tlusté nebo tukové programy a přesvědčit tělo, že je pro něj výhodnější být štíhlé.

Dát tělu všechny podmínky, aby pochopilo, že je bezpečné být štíhlé.

Při tom nám poskytne EFT nezastupitelnou pomoc

________________________________________

My sami(y) sebe neustále zraňujeme. Stoupneme si před zrcadlo a řekneme si: „Ty jsi ale ošklivá, tlustá.....!“ A naše podvědomí udělá všechno pro to, aby nám vyhovělo.

Lidé s nadváhou trpí pocitem, že selhali

A všichni je v tom utvrzují

Nemají rádi sami sebe a je to na nich znát

A neví proč se to děje zrovna jim

Drží přece diety, polykají prášky, někteří se dřou v posilovně a výsledek?

Tolik touží být jako ti šťastnější štíhlí

A oni mají upřímně řečeno mnohem víc vůle a síly než ti na druhé straně zdi: začínat stále znovu a znovu - o tom hubení nemají ani zdání

Asi bude někde chyba !?